Halk diliyle çeşme suyuda denilen musluklardan akan su kireçlidir. Özellikle çay demlerken çayın dibinde oluşan kireçlenmeye baktığınızda daha net farkedeceksinizdir.
Kireçli Suyun Zararları
Kireçli su; arıtılmamış olan birçok farklı mineral yer alan suya denir. Bu tür sebeplerden dolayı kireçli su asidik özellikler göstermektedir. Çeşme suyunun oksitleyici ve yüzey gerilimi yüksek olduğundan çok fazla zararlı maddeler bulunmaktadır. Musluk suları cildimize zarar verir, hastalıkların en başında yer alır. Vücudumuzda bulunan hücrelerin yapısı alkalidir. Vücudumuzda oluşan olaylar sonucunda asit oluşur. Sağlığımız açısından bu asitlerin vücutta birikmemesi gerekmektedir. Birikmesi durumu sağlığımız açısından büyük tehdit oluşturur. PH değeri 7-8 civarı olmalıdır fakat musluk sularının içinde tehlikeli farklı maddeler bulunduğundan dolayı PH değeri düşüktür. Kireç, çeşme sularını sertleştirmektedir ve buna sebep olan iki madde magnezyum ile kalsiyumdur. Bu maddeler vücuda girer girmez depolanmaktadır. Bunun sonucunda böbreklerde taş oluşması, damar tıkanıklıkları gibi ciddi hastalıklara sebep olmaktadır. Musluk su ile el veya yüz yıkanıldığı taktirde ciltte sertleşmeler görülecektir.
Su Kireçten Nasıl Temizlenir?
Kireçli sulardan kurtulmanın en iyi yolu alkali su arıtma cihazları kullanmaktır. Zararlı maddeleri temizleyerek sağlıklı ve temiz su tüketmenize yardımcı olur. Sağlık uzmanlarının birçoğu da kireçli sular için mutlaka alkali su arıtma cihazının kullanılmasını tavsiye etmektedir.